PRATİK BİLGİLER – Kızartmanın İncelikleri

Kızartmadan her zaman ağır ve sağlıksız olduğu gerekçesiyle uzak durulur.
Ama usûlüne uygun olarak yapıldığında, kızartırken farklı teknikler uygulandığında, hiç de öyle olmadığını göreceksiniz.
* Öncelikle kızartma kabı derin olmalı ve yağın yanmaması için kızartma bol yağda yapılmalıdır.
Bol yağda oksidasyon olmayacağı için yiyeceğin besin değeri azalmaz.
* Kızartılacak malzeme hiçbir işlemden geçirilmeden yağa atılırsa, yağı fazla emer ve ağır olur.
Bunu önlemek için una veya galeta ununa bulayıp pane yaparak ya da önceden hazırlanmış
özel soslara batırarak kızartmayı deneyin.
Fazla yağın giderilmesi için, malzemeler tavadan mutlaka kağıt havlu üzerine çıkarılmalıdır.

About Çetin Bayramoğlu

Şairim , insanım.
Bu yazı PRATİK BİLGİLER içinde yayınlandı ve olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.